Kort og godt fra EU's maskinrum

Udsendelserne er en del af en serie adskillige udsendelser der alle tager pulsen på EU. Udsendelserne er produceret af journalist Jan Simmen (se hans linkedIn profil her) på vegne af Radio Mælkebøtten med støtte fra Europanævnet.

  

Podcast magasinprogrammer istedet for kortere

Interview

Hvis du er til længere udsendelser/podcast's om eu, så har vi også det.

Udsendelser og podcast's i magasinlængde laver vi også løbende. Dels kan du finde en lang række udsendeler under menu-punktet "podcast" eller ved at trykke her.

Men du kan også høre udsendelser der går mere i dybden med EU og Europa som omdrejningspunkt.

I vores programserie "EU Indefra" går vi rigtig i dybden med EU og EU politikken.

Du kan finde den programrækken her

 

Kort og godt fra EU's maskinrum

Her følger udsendelserne/podcast's i vores udsendelsesrække, der tager pulsen på EU og EU landene.EU-kommissær Vestager slår på diplomatiske krigstrommer overfor Kina

Den danske EU kommissær tager først mundbindet af lige inden hun begynder at tale i mikrofonen. Men hun holder sig ikke tilbage. Man kan sige, at hun og EU Kommissionen tager ”bladet fra munden”. Imellem linjerne lader hun nemlig krigstrommerne spille, selv om det måske ikke lyder sådan. Krigstrommerne bliver nemlig pakket ind i en særlig indpakning vi kunne kalde for… diplomatisk tale. De her trommer gælder især Kina.
Hvorfor og hvordan kan du høre i vores udsendelse, hvor både den danske kommissær og DI får taletid.

Hør historien her (12min:30s)Sidste chance for Rusland

Niels Fuglsang er bekymret. Han er medlem af Europa Parlamentet for socialdemokratiet, og han ser med stor bekymring på udviklingen i Rusland. Især fængslingen af oppositions politiker Navalnyj har den danske politikers opmærksomhed. Her følger en historie om læger der dør som fluer, en gas-rør ledning og storpolitik. Men mest af alt minder det her om en dårlig spionfilm. Det tragiske er bare, at det ikke er film... Hør historien her (4Min)