Udsendelser

Her kan du høre byrådsmøder og udvalgte udsendelser. Alle udsendelser på denne side kan gratis og frit benyttes af alle ikke-kommercielle radio stationer. Udsendelserne er desuden helt fri for KODA afgifter og reklamer, og er i MP3 format i høj kvalitet, med en bithastighed på 192 kbps.

Grunlovsmøde 2023

Der var politisk grunlovsmøde i Fredericia Museums skønne gård den 5 juni 2023

hør talerne her på Radio Mælkebøtten

Taler
 

nytårskur hos Business Fredericia det foregik i eksercerhuset på Kulturkasernen d.25 januar. Det var en godt pakket sal med en god stemning. Vi bringer uddrag af de to taler Borgmester Steen Wrist

og formanden for Business Fredericia Bent Jensen

 

Steen Wrist
Bent Jensen
 

Vi har her på Radio Mælkebøtten, i forbindelse med Fredericia teaters konkurs,haft tre politiker i studiet, dem kan du høre lige her

Marianne Thomsen
Tommy Nielsen
Christian Jørgensen

1 maj talere 2024

Christian Bro (Socialdemokratiet)
Selma Bolø (Enhedslisten)
Andi Helbo Sejersen kandidat til europa parlementet (S)

Villy Søvndal (SF)

Interview med Simon Bauer fra dansk jernbane forbund

Simon Bauer

Grundlovstaler i Fredericia 5 juni 2018 under kastanjen

Nikolaj Willumsen, Ø

Marianne Thomsen, SF

Søren Haastrup, Å

Nanna Nørholm, RV

Christel Schaldemose, S

Fredericia Banegård - Spor 2

Fredericia banegård spor 2 - uge 26 2024

Fredericia banegård spor 2 - uge 25 2024

Fredericia banegård spor 2 - uge 24 2024

Fredericia banegård spor 2 - uge 23 2024

Fredericia banegård spor 2 - uge 22 2024

 

   

Lystfiskerhjørnet

Lystfiskerhjørnet på Radio Mælkebøtten  1 udsendelse

Lystfiskerhjørnet på Radio Mælkebøtten  2 udsendelse

I lyset af Metoo og Metoo-incest samt Netflix-dokumentaren: Breaking the Silence, bringer vi selvbiografien: "Et liv i modvind" omhandlende Carmens gå-på-mod trods dødstrusler, psykisk og fysisk vold, missed abortions, senfølger, stress og PTSD. Tekst af Carmen, musikken før og efter hvert afsnit af hendes søn Peter.

Et liv i modvind del 01

Et liv i modvind del 02

Et liv i modvind del 03

Et liv i modvind del 04

Et liv i modvind del 05

Et liv i modvind del 06

Et liv i modvind del 07

Et liv i modvind del 08

Et liv i modvind del 09

Et liv i modvind del 10

Et liv i modvind del 11

 

Kunstspiralen

Hør hvad der røre sig i Kunstspiralen

22 juni 2015

15 juli 2015

30 juli 2015 
EU’s budget kontrol afslører: For høje mad-priser i Parlamentet
EU består har som bekendt tre ben som består af både Kommissionen, Parlamentet og Ministerrådet. Hver især håndterer en lang række budgetter, som så igen bliver overvågede på kryds og tværs af EU’s tre ben. Et af de udvalg hører til under Parlamentet og bliver kaldet for Budget-kontrol kommissionen. De har netop offentliggjort en 28 sider lang rapport, hvor de peger på ting, udvalget med sit økonomiske sigte finder kritisabelt.
Fredericias visioner frem mod 2020

Den 09 april afholdte Fredericia byråd et møde om de Visioner som

skal være med til at bære Fredericia ind i Fremtiden. Der mødte 

ca. 300 mennesker frem og politikerne og andet godt folk fremlagde

visionerne. Det er Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard der starter mødet. 

Hør del 1 her

Hør del 2 her

Jens Galschiøts tale ved mindehøjtideligheden på rådhuspladsen 18-02-2015

Borgeren møder politikeren Hans Thomassen og Susanne Eilersen 

  Shell havneterminal informationsmøde Jens Galschiøts

Den 14 januar havde Fredericia kommene indkaldt til informationsmøde om foruredningen 
på Shells havneterminal.

Debat mødet kan høres her

Nytårskur 2015

Taler i Tøjhuset 7 januar 1015 kl 16

Jacob Bjerregaard

Christian Jungmark

Michael Holst 
Grundlovsdag 5 juni 2014 afholdt på museet i Fredericia

Der var tre grundlovstaler:

Karrina Lorentzen SF
Rune Christensen RV
Ole Steen Hansen S

Det var Borgmester Jakob Bjerregård der var annonceret for S, men blev
forhindret og Ole Steen Hansen.

Arr: sf-rv-s. 


 
National strategi for selvmord skal redde liv
I øjeblikket er Folketinget i gang med at tage stilling til, om Danmark skal have en national strategi for selvmordsforebyggelse. Selvmordsraten i Danmark er stigende, på trods af at der faktisk gøres en del her i landet både for at forebygge selvmord, og selvmordsforsøg. Vi har talt med Ph.D. Elene Fleischer og prøver at kaste lidt lys over sagen.


 
Danske EU politikers indflydelse i EU
Vi er nu klar med en kommentar fra vores mand nede i Bruxelles. Vores journalist Jan Simmen har set lidt på, hvem af de danske parlamentarikere der faktisk har eller i hvert fald kan have indflydelse. Du vil også høre om, hvorfor det på det er besynderligt, at Venstre har valg Ulla Tørnæs som spidskandidat, men at netop Venstre ellers er et godt eksempel på et parti med indflydelsesrige EU-politikere. Men her Euranet Danmarks redaktørs kommentar fra Bruxelles.


 
Interview med Bendt Bendtsen
Danskerne skal stemme om EU-patentdomstolen søndag 25. maj 2014. Valget finder sted samme dag, som danskerne skal vælge medlemmer til Europa-Parlamentet. Vi har talt med medlem af EU-parlamentet, Bendt Bendtsen fra de konservative omkring det kommende EU valg, og om hans arbejde i EU parlamentet samt hvilken indflydelse han mener han har som parlamentariker.


 
Valget du ikke har hørt om, men stemmer til: Kampen om Kommissionsformanden
Radio Mælkebøtten bringer et interview med de fire mest fremtrædende EU politikere i hele EU. Ingen andre danske medier har fået adgang til så prominente personer. Det drejer sig om de fire mest fremtrædende ledere af EU fraktionerne i EU Parlamentet, deriblandt blandt andet præsidenten eller formanden for EU Parlamentet, Martin Schulz. Danske Bendt Bendtsen medvirker desuden også. Mens EU valget i Danmark, og alle andre steder i EU, koncentrer sig om, hvem der bliver valgt ind i selve EU parlamentet, så er der i hvert fald fire topkandidater i EU der derudover også kæmper en helt anden valgkamp. Nemlig kampen om EU’s mest prestigefulde og magtfulde på. Posten som Kommissionsformanden og dermed Manual Barossos afløser.

Den fulde debat kan desuden høres her 
Hvilke muligheder har Trekantområdet og Fredericia Regionalt, nationalt, og i EU?
Det var overskriften på en debataften den 05. marts (2014) som var arrangeret af : Fredericia erhvervsforening, Fredericia shopping og Fredericia Håndværkerforening.
  1 maj talere 2014

Byrådsmedlem soc. Christian Bro

Borgmester soc. Jacob Bjerregaard

Folketingsmedlem for SF Karsten Hønge

DSU formand Oliver Overgaard

Folketingskandidat for Enhedslisten Cecilie Roed Schultz

Folketingskandidat for SF Lars Olesen 
Interview med Morten Løkkegaard
Vi har talt med medlem af EU-parlamentet, Morten Løkkegaard (V) på hans kontor i Bruxelles, omkring det kommende EU valg til maj, og om hans arbejde i EU parlamentet. Laver de her politikere overhovedet noget? Sidder de ikke bare med fødderne oppe på bordet i 5 år? Kan de overhovedet pege på noget som helst de har udrettet? Det er nogen af de spørgsmål vi har prøvet at få et svar på. Det er Journalist Jan Simmen der interviewer.


 
Projekt Trivselspiloter
Projekt Trivselspiloter er et tilbud til dig, der står i en svær livssituation. Måske er du ramt af sygdom, måske har du mistet en nær ven eller pårørende, måske er du fyret, måske er du pårørende til en der har det svært, måske er du ensom - eller noget helt andet.


 
Når himlen er nær
Alle har prøvet at være ensomme på et tidspunkt i deres liv. Eller i hvert fald kan de fleste godt forklare hvordan ensomhed føles. Men der findes faktisk tre former for ensomhed. Og selv om langt de fleste af os tror vi har prøvet at være ensomme før, så er det ikke sikkert at vi også virkelige var ensomme. Bestemte grupper er dog særligt udsatte for ensomhed. Fx ældre og efterladte. Ensomhed KAN føre til både depressioner og måske endda selvmordstanker. I udsendelsen kan du blandt andet høre Ph.d. Elene Fleischer fortælle om de forskellige former for ensomhed, om den bog hun netop har været med til at skrive. Bogen ”Når himlen er nær” prøver at sætte det skrevne ord på ensomhed, vi prøver at sætte ”det talte ord” på begreberne. Det er Journalist Jan Simmen der interviewer.


 
Connect Euranet - Youth On The Move i Marseille
I denne udsendelse retter vi blikket mod Marseille, hvor Europa-Kommissionens direktorat for uddannelse, ungdom og kultur fornylig afholdte et stort Youth On The Move event. Youth On The Move er et af EU's flagskibs projekter, med fokus på de unges arbejde og uddannelse på tværs af EU grænserne. Connect Euranet var tilstede i Marseille, og vi har talt med Kommisionens Direktør for Kultur og kreativitet Michel Magnier. Vi har også talt med Gérald Colleaux som er Kommunikations Administrator for Kommissionen. I udsendelsen kan du også høre en tysk studerende og frivillig fortælle om hendes mening og erfaring med projekter som Youth On The Move.


 
Morten Løkkegaard og de frie medier
De frie medier er under pres i Europa. Ikke kun udenfor EU og i de nye østeuropæiske medlemslande. Men også i hjertet af EU er der problemer, og selv EU kommisionen forsøger at styre medierne. Derfor skal mediernes uafhængige rolle støttes fra politisk side. Det mener i hvert fald Morten Løkkegaard, der er medlem af Europaparlamentet for venstre og budgetforhandler for Europaparlamentets kulturudvalg. Han har været involveret i tre konkrete programforslag, der skal styrke medierne forskellige steder. Vi talte med Morten Løkkegaard om de tre programmer, der skal give opbagning til den uafhængige presse.


 
Connect Euranet - Erasmus+
I en tid, hvor der på EU plan bliver talt om at skære ned på stort set alle områder, er et området undsluppet sparekniven. Det er det internationale studieprogram, Erasmus. Erasmus hovedformål er at give tilskud og legater til studerende, så de kan læse, lære sprog og komme i praktik i andre EU lande Morten Løkkegaard, der er medlem af europa-parlamentet for Venstre og Parlamentets kultur -og uddannelsesudvalg, har været med til at kæmpe for at bevare og styrke det populære program, og vi talte med ham efter en rundt-om-bordet debat, der blev holdt i Europaparlamentet.


 
Connect Euranet - Marie Curie fonden
Hvordan kan videnskab og research fremme udviklingen for den næste generation i EU? Det blev diskuteret på et åbent rundt-om-bordet debatmøde i Europaparlamentet i Bruxelles. Her blev videnskabslegatet for unge forskere, Marie Curie fonden og EU´s investeringer i innovation, research og teknologi taget op og vendt. En af dem, der deltog i debatten er Betinne Gola fra Eurochambres, der er en europæisk sammenslutning af foreninger og virksomheder. Hun ser programmet fra et forretningsmæssigt synspunkt.


 
Officer Theodor Cizeck Zeilau
Major Ingvert Møller Terkildsen (Fredericia) fortæller om Officer Theodor Cizeck Zeilau, som bl.a. havde sit virke på de Dansk Vestindiske øer. Theodor Cizeck Zeilau levede sine sidste år i Fredericia.


 
ESAURA
Hør et interw. med manuskriptforfatter Mads Æbeløe som har været en af hovedkræfterne bag den nye internationale musical ESAURA.


 
Hold Danmark Rent
Hold Danmark rent er en organisation der forsøger at få os til at ændre adfærd m.h.t. det vi taber ud af hænderne. Hør her en samtale med Direktør Anne Holm Hansen.


 
Connect Euranet - Youth On The Move ved WorldSkills i Leipzig
I denne udsendelse sætter vi fokus på Worldskills, et stort event som for nylig blev afholdt i Leipzig i Tyskland. Connect Euranet var sammen med Europa-Kommissionens - direktorat for Uddannelse, ungdom og kultur tilstede i Leipzig, og vi har talt med EU Kommissær for Uddannelse, Kultur og Ungdom Androulla Vassiliou, samt EU's socialkommissær Laszlo Andor. I udsendelsen kan du også høre et par studerende fortælle om deres erfaringer og meninger, omkring EU projekter som Youth On The Move.


 
Connect Euranet - Youth On The Move i Zagreb
I denne udsendelse sætter vi fokus på Kroatien, der netop er blevet medlem af EU. Europa-Kommissionens direktorat for uddannelse, ungdom og kultur afholdte for nylig et Youth On The Move event i Kroatiens hovedstad Zagreb. Youth On The Move er et EU flagskibs projekt, med fokus på unges arbejde og uddannelse på tværs af EU grænserne. Euranet.Connect var tilstede i Zagreb, og vi har talt med Kroatiens minster for videnskab, uddannelse og sport, Željko Jovanović, samt en kroatisk studerende, Goran Keserović omkring deres meninger og erfaringer med Youth On The Move projektet.


 
6. juli tale i Fredericia 2013
Med Benny Engelbrecht, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.


 
6. juli tale i Fredericia 2013
Med sognepræst Bent Andreasen.


 
Vestsahara - en gemt eller glemt konflikt
Dette er en historie om et lille land med ca. en halv million indbyggere. Et land, der aldrig har fået lov til at bestemme selv, og et land hvor Marokko reelt fungerer som besættelsesmagt - eller kolonimagt, alt efter smag og behag. Det er også en historie om et internationalt samfund, der på den ene side anerkender Vestsaharas ret til selv at bestemme over sin egen fremtid, og på den anden side laver aftaler med besættelsesmagten om at udnytte det besatte lands naturressourcer – blandt andet har EU i årevis betalt Marokko for at få lov til at fiske i havet ud fra Vestsahara. Udsendelsen har Peter Kenworthy, Afrikakontakt, Søren Søndergaard, medlem af Europa-parlamentet samt udenrigsminister Villy Søvndal som medvirkende.


 
Idas Hus
Den danske forfatter og oversætter Per Vadmand har netop afsluttet sin romantrilogi om Ida og Ole. Romanerne er et velskrevet tidsbillede af tiden fra 1940 og frem til i dag. Centralt i romanerne, der er hovedpersonerne Ida og Ole og alle de mange begivenheder, de bliver en del af, fra den seksuelle frigørelse, ungdomsoprøret, kampen for at få tilværelsen til at fungere, det politiske engagement og det faktum at alle bliver ældre. I udsendelsen er der først et interview med Per Vadmand - krydret med musik fra forfatterens hånd - og til sidst er der en anmeldelse af Idas Hus.


 
Interview med Villy Søvndal
Danmarks udenrigsminister var i forbindelse med 1. maj i Fredericia, hvor han skulle holde tale. Radio Mælkebøtten fangede ham til et interview, omkring hans arbejde som udenrigsminister.


 
1 maj tale 2013
Med Borgmesterkandidat Jacob Bjerregaard fra Socialdemokratiet.


 
1 maj tale 2013
Med udenrigsminister Villy Søvndal fra SF.


 
1 maj tale 2013
Med byrådskandidat Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten.


 
Konflikt
Landets folkeskolelærere er d. 17. april 2013 lockoutet på tredje uge, og indtil videre er der ikke meget der tyder på at der er en løsning i syne. Vi har set nærmere på den dagsaktuelle situation gennem et interview med formanden for lærerkredsen i Fredericia, Per Breckling. Vi ser samtidig på konflikten i et mere overordnet perspektiv, samt et overblik over, hvad der er op og ned i konflikten.


 
Hopda
Et hørespil for børn i 3 dele. En ny børnebog af Robert Eggersen, fra Eggersens forlag, er oplægget for hørespillet. Det er Elisabeth Jacobsen, der har indtalt selve bogen, mens Kim Bundgaard lægger stemme til både dyrene og har sørget for lydeffekter der gør, at historien bliver et rigtigt hørespil  I zip filen som pakkes ud, ligger der 3 dele i MP3 format.


 
Ludomani – en social og økonomisk bombe 1
Udsendelsen sætter fokus på hvad ludomani er og ikke mindst hvad der kan gøres ved problemet. Leder af Center for Ludomani Michael Bay Jørsel fortæller blandt andet, at op mod 100.000 danskere har problemer med at spille for meget.


 
Ludomani – en social og økonomisk bombe 2
Ny forskning viser at der er sammenhæng mellem ludomani og depression. Cand. psyk Kristine Rømer Thomsen forklarer hvordan denne nye viden kan bruges til at skabe en bedre behandling af ludomanerne. Kristine Rømer Thomsen håber desuden at denne nye viden kan bruges i forebyggelsen af ludomani.


 
Ludomani – en social og økonomisk bombe 3
Forebyggelsen af ludomani bør begynde allerede i folkeskolen – og navnlig i disse tider hvor også de unge har let adgang til at spille, blandt andet på nettet. Leder af Forskningsklinikken for Ludomani ved Århus Universitetshospital, Jakob Linnet fortæller om unge og spil – og ikke mindst om hvad forældrene kan gøre for at være deres unge mod spillelidenskab.


 
Efter proppen - skal livet også leves
17 august 2008 blev en skelsættende dag for nu 58 årige Alex Jensen. Her slog skæbnen til med den helt store hammer, og sendte den solide vestjyde til tælling med en blodprop i venstre side af hjernen. Alex Jensen har netop skrevet en håndbog, der kan bruges af både hjerneskadede og andre der er blevet ramt af alvorlig sygdom.


 
32 solstråle historier
I 2009 udkom bogen ”32 solstråle historier” som er fortalt af Fredericia borgere der kom ud på den anden side af et misbrug. Vi har indlæst bogen. Det er personer fra værestedet Solstrålen, lydavisen ”fæstningsjournalen” og radio mælkebøtten der har indtalt historierne. I zip filen som pakkes ud, ligger der 32 individuelle historier i MP3 format.


 
Året der gik i EU 2012
Vi ser tilbage på året der gik i EU. En time med alt godt fra vores gemmer. Hør en historie om gravemaskiner istedet for kampvogne, skiffergas, en overset historie om et Skotland der vil ud af Storbritannien, men blive i EU, om finanspagten og naturligvis om Grækenland.


 
Hvad er EU's største udfordringer?
Konference optaget af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet)


 
Hvad vil ungdomspartierne med EU?
Konference optaget af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet)


 
Invester, lad være med at skære ned
LO er klar med deres løsning på den danske krise. Interviews med LO's formand Harald Børsting, Cheføkonom Martin Madsen fra Arbejdernes Erhvervsråd og formanden for FOA Dennis Kristensen. Filen indeholder 5 lydklip.


 
Sammenhold gør stærk
Vi satte i løbet af en række udsendelser fokus på samfundets sammenhængskraft. Nogen kalder det for solidaritet. Vi har spurgt udvalgte markante personer hvad de forbinder med det ord. Hør LO’s formand Harald Børsting.


 
Energimagasinet - Den 11. time
Radio Mælkebøtten producerede med støtte fra Dansk Energi 12 udsendelser. Klik her for alle 12 udsendelser.


 
Samfundet som Robin Hood
Vi satte i løbet af en række udsendelser fokus på samfundets sammenhængskraft. Nogen kalder det for solidaritet. Vi har spurgt udvalgte markante personer hvad de forbinder med det ord. Hør folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz Theil.


 
EU's fiskeripolitik, et skridt frem og to fisk tilbage
Der er meget der tyder på, at der kommer til at ske en del ændringer. Måske med god grund, for der findes mange nærmest bizarre historier om EU’s nuværende fiskepolitik. Vi har talt med havbiolog Hanne Lyng Winter fra Greenpeace, og fiskeriudvalgsmedlem Vagn Gram.


 
Burmas Demokratiske stemme
Radio Mælkebøtten producerede i 1998 en udsendelse om Burmas Demokratiske stemme. I udsendelsen medvirker bla. Generalsekretær i Burma komiteen Annette Berentzen og tidl. Udviklingsminister Poul Nielson.


 
Trafikmonstre
En udsendelse om de 25 meter lange og op til 60 ton tunge modul vogntog. Hvad siger FDM til disse lange vogntog, og hvad siger Dansk cyklist forbund?


 
EU er et uundværligt projekt 
I 2012 det 20 år siden at danskerne stemte ja til at blive medlemmer af EF. I den anledning har vi talt med Poul Nielson, der udover at have været minister i flere socialdemokratiske regeringer også har været EU kommissær.


 
Når hvid bliver krigens farve
Udsendelse med Læger uden grænser, om at de danske soldater har været med til at gøre deres arbejde endnu mere livsfarligt. Hvordan det hænger sammen kan du høre her.


 
Hviderusland - Europas sidste diktatur
Valgkampen i Hviderusland var præget af valgsvindel og manglende ytringsfrihed. I udsendelsen medvirker Bo Vesterlund, Niels Groth og Sebastian Bruun. Udsendelsen er produceret af Radio Mælkebøtten og er optaget i Station Københavns studie.


 
EU's strategi for udviklingshjælp
Magasin med bla. Dansk Flygtningehjælp og parlamentsmedlem Søren Søndergaard omkring den værste sultkatastrofe i 60 år på Afrikas Horn, og om EU's strategi for mere udviklingshjælp.


 
Europæisk elektronik skrot gør Ghanesere syge
Det er ifølge EU’s regler ulovligt at sende IT-skrot til 3. verdens lande. Alligevel lander der hver måned i Ghana alene 600 store containere med ”brugt IT udstyr”, som forsendelsen kaldes. Meget af det er dog skrot.


 
Hemmelige torturlejre i EU skal undersøges
Magasin med Amnesty international som har offentliggjort en rapport der afslører, at der findes hemmelige torturlejre rundt omkring i EU. Alle EU lande ellers har forpligtiget sig til at overholde netop menneskerettigheder.


 
NATO's generalsekretær efterlyser mere samarbejde
En del af EU’s lande har igennem mange år haft hede drømme om en permanent fælles EU-hær. Interview med NATO's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.


 
EU's klimaplaner
Magasin om EU's klimaplan, hør om at EU giver med den ene hånd og tager igen med den anden hånd. Medvirkende er bla. medlem af Europa-parlamentet Dan Jørgensen og Klima-kommissær Connie Hedegaard.


 
Forskning for fremtiden
Med fokus på hvilken rolle forskningen skal spille i den europæiske udvikling. Medvirkende er medlem af Europa-parlamentet Bendt Bendtsen og Professor Kirsten Drotner.


 
Libanon - Et land fuld af kontraster
Interview med udsendt journalist Jonas Schmidt Hansen omkring situationen i Libanon. Et land fuld af kontraster så det nærmest grænser til det komiske.


 
Radio arkiv
Her kan du bla. finde udsendelser med forfatter og digter Sys Matthiesen, Jørgen Frank og Torben Jacobsen.

Billeder: